Tietoa Opasmediasta

Opasmedia Oy on valtakunnallinen sähköisten verkkopalveluiden tuottaja. Opasmedia julkaisee suomalaisia oppaita internetissä ja tarjoaa lukuisia palveluita, informaatiologistisia ratkaisuja sekä tietoa yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja tehnyt positiivista tulosta vuodesta 2000.

Yhtiön pääpaikka on Tampere. Muut toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Ylöjärvellä.

Oppaat helpottavat tiedon löytymistä Internetistä

Opasmedian päätuotteet ovat Internetissä julkaistavat oppaat, joihin sisältö tuotetaan sisäisesti tai yhteistyökumppanin kanssa.

Oppaiden idea perustuu yhtenevään suomenkieliseen nimeen ja helppoon käyttötapaan. Nimestä käy ilmi palvelun sisältö. Esimerkiksi yritykset ja niihin liittyvä informaatio löytyvät Yritysoppaasta, Helsinkiin liittyvä tieto Helsinkioppaasta, TV-ohjelmatiedot TV-oppaasta, rakennusalan yritykset sekä rakentamiseen liittyvä informaatio Rakennusoppaasta, jne. Oppaat luokitellaan yritysoppaisiin, kaupunkioppaisiin ja muihin yleishyödyllisiin tieto-oppaisiin. Tutustu Opasmedian oppaisiin.

Yhtenevä palvelukokonaisuus on suomenkielinen ja käyttäjäystävällinen. Tehokas sisäinen markkinointi- ja navigointijärjestelmä ohjaa asiakkaita oppaasta oppaaseen.

Opasmedia omistaa yli 1000 opasaiheista internetosoitetta, joiden ansiosta löydettävyys on erinomainen ja palvelukokonaisuuden laajentumismahdollisuudet huomattavat.

Opasmedia panostaa laatuun ja toimivuuteen

Opasmedian palvelujen kehityksessä panostetaan helppokäyttöisyyteen, luotettavuuteen, laatuun ja toimivuuteen. Kaikki tuotteet rakennetaan alusta loppuun samalla tunteella ja tarkkuudella. Yhtiön tuotannosta vastaavat yksiköt edustavat Suomen huippuosaamista sekä optimoinnin että rakenteellisen suunnittelun osalta.

Ihmisläheisyys, laadukas tekninen toteutus sekä yhtenäinen ulkoasu ovat tärkeimpiä asioita, joihin kiinnitetään huomiota tuotantovaiheessa. Tarkoituksena on tehdä tuotteita, joiden käyttäminen on helppoa ja vaivatonta.

Kaikissa Opasmedia-mediakokonaisuuden oppaissa käytetään käsitteitä ja asiayhteyksiä ymmärtävää semanttista hakujärjestelmää. Älyhaku™-järjestelmä on kehitetty juuri hakijaa ajatellen. Älyhaku tulkitsee mm. sijamuotoja ja murteita. Haku mahdollistaa yrityksen löytymisen palveluiden tai tuotteiden, ei pelkästään nimen perusteella. Juuri tiedonhaun helppous on lähtökohta, jonka pohjalta Älyhakua kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi.

Asiakkaan palveleminen on meille kunnia-asia. Sisäinen myyntiorganisaatio, Suomen Opasmyynti Oy, päivittää jatkuvasti palvelussamme olevia yritystietoja. Pidämme erittäin tärkeänä, että jokaisen yrityksen yhteystiedot ovat ajan tasalla, jotta voisimme palvella asiakkaita tehokkaimmin.

Opasmedian historia

Opasmedia Oy on perustettu vuonna 2000 ja on sataprosenttisesti suomalainen yritys. Yrityksen ydinhenkilöstön osaaminen perustuu media-alan toimintaan vuodesta 1990 alkaen.

Yhtiö on kasvanut heikoista markkinatilanteista huolimatta jatkuvasti. Tulos on ollut ensimmäisestä tilikaudesta alkaen positiivinen ja kasvun odotetaan jatkuvan edelleen. Tilikaudella 2002 yritys saavutti korkeimman AAA-luottoluokituksen.

Ensimmäinen Opasmedian verkkopalvelu, Suomen Yritysopas, julkaistiin vuonna 2000. Sen jälkeen uusia palveluita on julkaistu säännöllisesti laajantuvan yhteistyöverkoston kanssa. Valtakunnallisia ja paikallisia palveluita on toiminnassa jo yli 100 kappaletta.

Opasmedialle ja sen oppaille verkossa myönnettiin Avainlippu-alkuperämerkki keväällä 2002. Syksyllä 2003 Opasmedia Oy voitti Pirkanmaan Tuottava Idea -kilpailun. Opasmedian palveluita käytetään myös opetusmateriaalina mm. eri oppilaitoksissa ja yritysohjelmissa.

Tänä päivänä Opasmedian tuotteita markkinoidaan suoraan kaupungeille, yrityksille ja yhteisöille. Markkinoinnissa kiinnitetään huomiota hyviin markkinointitapoihin ja paneudutaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin ja asiakaskohtaisiin ratkaisuihin. Näin toimien pystymme varmistamaan asiakkaan hyödyn ja tyytyväisyyden palveluidemme käytössä.

Esittely

Oppaiden kokonaisuus

Esittelemme Opasmedian toiminta-ajatuksen Macromedia Flash -esityksenä.

Multimedia-esitys havainnollistaa Opasmedian kokonaisuutta, yksittäisten oppaiden toimintaa sekä oppaiden hyödyllisyyden ja tulevaisuuden mahdollisuudet.

Siirry presentaatioon

Kuvat ja logot

Opasmedia-logo

  • Tummalla pohjalla valkoinen
  • Vaalealla pohjalla keskisininen (CMYK 100,50,0,0)

Opasmedia 3D-logo

Älyhaku™-logo

Muuta aineistoa voi tiedustella sähköpostitse.