Älyhaku™

Älyhaku™

  • Oppiva hakujärjestelmä
  • Nopeat haut suurista tietomääristä
  • Täysin suomalainen
  • Ymmärtää sijamuotoja
  • Ymmärtää murteita
  • Tunnistaa synonyymit

Älykäs suomenkielinen hakujärjestelmä

Opasmedian tuottamien yritysoppaiden yrityshaku käyttää Opasmedian oppivaa Älyhaku™ -järjestelmää. Älyhaku™ on nimensä mukaan älykäs haku, joka on kehitetty tulkitsemaan käyttäjän antamia hakuehtoja tehokkaasti. Haku ei ole riippuvainen sanamuodoista eikä hakusanojen tarvitse olla kirjakieltä, sillä erilaiset murteet on huomioitu.

Älyhaun™ kehitysvaiheita

Älyhaku otettiin käyttöön ensimmäisen kerran Suomen Yritysoppaassa ja sitä on siitä lähtien kehitetty jatkuvasti verkossa käytettyä semantiikkaa silmälläpitäen.

Patentti- ja Rekisterihallitus myönsi Opasmedian ainutlaatuiselle Älyhaku™ -järjestelmälle tavaramerkkisuojan 14. helmikuuta 2003.

Vuonna 2003 Opasmedia Oy voitti Pirkanmaan Tuottava Idea -kilpailun kehittämänsä opasverkkopalveluiden kokonaisuuden sekä nimenomaan siihen liittyvän Älyhaku™ -järjestelmän johdosta.

Älyhaku™ on todella nopea

Järjestelmä on Opasmedian oman tuotekehityksen tulos. Vankka kokemus tietopalveluista ja tiedon hakemisesta on ollut perustana järjestelmää kehitettäessä. Ammattitaitoisen ja pitkän kokemuksen sekä laadukkaan tuotekehityksen ansiosta olemme löytäneet myös ratkaisut tiedonhaun nopeuttamiseen. Älyhaku™ -järjestelmä mahdollistaa haut jopa sekunnin sadasosien nopeudella suuristakin tietomääristä.

Oppiva järjestelmä takaa jatkuvuuden

Älyhaku™ on oppiva järjestelmä jonka mahdollisuudet ovat rajattomat. Järjestelmä oppii jatkuvasti uusia sanoja, murreilmaisuja sekä sanojen kantasanoja. Älyhaku™ pystyy ratkaisemaan myös perinteisten hakujärjestelmien kankeuden oppimalla sanojen synonyymejä ja rinnakkaismerkityksiä. Oppiva järjestelmä takaa tuotteen jatkuvan kehittymisen.

Älyhaku™ -järjestelmää kehitetään jatkuvasti yhdessä tuotantotiimin ja palveluissa mukana olevien yrittäjien kanssa.

Tällä hetkellä ainoastaan Opasmedia hyödyntää Älyhaku™ -järjestelmää, mutta sen tuotteistaminen on jo aloitettu. Opasmedia etsiikin mahdollisia yhteistyökumppaneita, jotka kykenisivät hyödyntämään Älyhaun ominaisuuksia ja viemään sitä kanssamme eteenpäin maailmanlaajuisilla markkinoilla.